donderdag, 14. oktober 2010 - 21:27

Geweldadige berovingen in Heerveen

Heerenveen

De politie onderzoekt een poging tot beroving van een 55-jarige inwoner van Heerenveen en de beroving van een 19-jarige inwoner van Heerenveen. Bij beide berovingen werd flink wat geweld gebruikt.

De 55-jarige man liep woensdagavond omstreeks 21.00 uur in de richting van de fietstunnel onder het NS-station door. Ter hoogte van de Jutte zag hij drie jongeren naderen. Twee van hen schopten de 55-jarige man en probeerden hem te beroven. Het slachtoffer zag kans om te vluchten en waarschuwde vervolgens de politie. De agenten zochten de man op en gingen met hem in de omgeving zoeken. De drie daders werden niet meer aangetroffen.

Niet veel later kregen agenten wederom een melding van een beroving. Op de Beugel was een 19-jarige inwoner van Heerenveen uit zijn invalidenauto getrokken. Het slachtoffer werd vervolgens door drie nog onbekende jongens met geweld beroofd van onder andere zijn portemonnee. Ook in dit geval werd de omgeving afgezocht door de agenten, maar de drie berovers werden niet gevonden. Of er een verband is tussen beide berovingen wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):