zondag, 3. januari 2010 - 19:46

Gewonde na explosie in schuurtje

Tilburg

Een 34-jarige man uit Tilburg is zondagmiddag rond 16.00 uur gewond geraakt bij een ontploffing in de schuur achter zijn woning aan de Zuringhof. Hij liep hierbij brandwonden op in zijn gezicht en aan zijn bovenlichaam en is overgebracht naar het Elizabeth ziekenhuis.

Bij de ontploffing ontstond een kleine brand en een enorme rookontwikkeling. De brand was snel onder controle. De halfstenen schuur is bijna volledig verwoest, ook de aangrenzende schuurtjes zijn voor de helft vernield. Door de ontploffing is de achtermuur van de schuur eruit gevlogen. Hierdoor hebben ook de achterliggende schuurtjes en de huizen aan de Selderijhof schade opgelopen.

De politie kreeg in eerste instantie informatie dat er in het schuurtje vuurwerk opgeslagen zou liggen en heeft uit voorzorg de buurt afgezet en de aangrenzende en achterliggende woningen ontruimd. Er zijn vooralsnog geen sporen van vuurwerk aangetroffen. Wat de precieze oorzaak van de ontploffing is, is nog niet bekend. Het onderzoek is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):