donderdag, 26. augustus 2010 - 9:01

Gezamenlijke TV-actie voor Pakistan

Hilversum

Radio en tv houden vandaag een speciale actiedag voor de slachtoffers in Pakistan. Onder de noemer Actie 555 zullen de omroepen op eigen wijze aandacht besteden aan deze actiedag voor Pakistan.

Zanger Marco Borsato en Jan van Doggenaar van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben vanochtend het officiële startsein gegeven voor de hulpactie voor de slachtoffers van de watersnoodramp.

Het gezamenlijke doel van Actie 555 is om het Nederlands publiek goed te informeren en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp in Pakistan.

Met een gemeenschappelijk basiskamp als vertrekpunt zal het publiek, vooral in bestaande programmering, over de ontwikkelingen in Pakistan worden geïnformeerd en worden opgeroepen een bijdrage te storten op Giro 555.

De publieke omroep zal op Nederland 2 op thematische wijze stilstaan bij deze Actiedag voor Pakistan. Ingeleid door Netwerk zal vanaf 20.50 uur een speciaal themaprogramma worden uitgezonden. RTL plaatst RTL Boulevard speciaal in het teken van Pakistan. SBS zal de aandacht hiervoor in Hart van Nederland en Shownieuws verzorgen.

Publieke en commerciële radiostations zoals Radio 2, Radio 538 en 3FM zullen, ieder vanuit hun eigen programmering, meedoen aan de actiedag. Verwacht wordt dat meer radiostations zich bij de actiedag voor Pakistan zullen aansluiten.

Een centraal belpanel met bekende Nederlanders staat donderdag klaar om telefonische giften aan te nemen. De deelnemende omroepen en radiostations doen de gehele dag en avond verslag van hun vorderingen.

Eind juli werd Pakistan geconfronteerd met rampzalige overstromingen. Inmiddels zijn 15 tot 20 miljoen mensen afhankelijk van noodhulp.
Provincie:
Tag(s):