woensdag, 3. november 2010 - 22:15

Gezocht: kandidaten voor Drentse cultuurprijzen

Assen

In het voorjaar van 2011 worden in Drenthe voor de tweede keer de Talentprijs en de Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze cultuurprijzen zijn bestemd voor personen, kunstenaars of instellingen die een bijzondere prestatie hebben geleverd of zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het culturele leven van Drenthe. Inwoners van Drenthe kunnen tot 15 december kandidaten aanmelden voor de prijzen via de website van Kunst & Cultuur Drenthe www.kcdrenthe.nl, waar ook de criteria te vinden zijn. Er kan ook telefonisch gereageerd worden via 0592 336 999.

De Talentprijs is voor een getalenteerd of veelbelovend individu of groep die in 2010 een bijzondere prestatie heeft geleverd. De prijs is een stimulans om zich verder te bekwamen.
De Aanmoedigingsprijs is voor een persoon, groep of instelling die in 2010 bijzondere initiatieven nam op cultureel gebied. De winnaar wordt gestimuleerd zich verder te ontwikkelen en het cultuurklimaat in Drenthe te verrijken met nieuwe bijzondere projecten of initiatieven.

Voor elke prijs worden drie kandidaten genomineerd door een Drentse vakjury. Deze drie genomineerden worden voorgelegd aan een landelijke jury, die de uiteindelijk winnaar aanwijst. Winnaars ontvangen tijdens het Kunst en Cultuur Gala Drenthe op 16 maart 2011 een prijs ter waarde van € 2.500,00 en een sculptuur. Portretten van de genomineerden worden uitgezonden door RTV Drenthe.

Het Kunstennetwerk Drenthe nodigt iedereen uit personen, groepen of organisaties voor te dragen voor de Talentprijs en de Aanmoedigingsprijs. Alle vormen van cultuur, zowel op amateur als professioneel niveau, komen in aanmerking: muziek, dans, theater, mime, popmuziek, beeldende kunst, architectuur, literatuur, film, nieuwe media.

Onlangs is door de provincie Drenthe de winnaar bekend gemaakt van de Grote Culturele Prijs van Drenthe. Deze oeuvreprijs en de cultuurprijzen van het Kunstennetwerk vullen elkaar aan en geven een totaalbeeld van de diverse culturele uitingen die het Drentse culturele veld rijk is.

De cultuurprijzen zijn een initiatief van het Kunstennetwerk Drenthe, waarin vertegenwoordigd zijn de vier theaters, Biblionet Drenthe, CBK Drenthe, RTV Drenthe en Kunst & Cultuur Drenthe. Het belang van kunst en cultuur voor de samenleving wordt hiermee benadrukt en gepromoot.
Het Kunst en Cultuur Gala Drenthe vindt plaats in schouwburg Ogterop in Meppel op woensdag 16 maart 2011.
Provincie:
Tag(s):