donderdag, 21. oktober 2010 - 14:04 Update: 08-07-2014 0:28

Gin Dutch gaat als vrouwlijke rapper Urban scene veroveren

Enschede

Met een in Amerika opgenomen videoclip voor haar nieuwe singel ‘You got me going’, is Gin Dutch helemaal klaar om de Nederlandse Urban scene te veroveren als vrouwelijke rapper. De Nederlandse Hiphop heeft vooral in de underground en op internet een grote populariteit, maar Gin probeert met haar tracks een groter publiek te bereiken.

‘You got me going’ is de eerste singel die wordt uitgebracht van haar album Europeen Girl, die in 2011 zal verschijnen. Elf nummers die door Gin zelf zijn geschreven. ‘Met o.a. 'You got me going' laat ik de luisteraar een kijkje nemen in het leven van Gin Dutch . De meeste nummers die ik schijf gaan over dingen die ik zelf of vrienden hebben meegemaakt’, aldus Gin in een interview met Blik op Nieuws.

Gin Dutch is zeker geen onbekende in de Hiphop/Urban scene. Zo heeft zij opgetreden met twee andere rappers uit Enschede. In 2008 besloot zij om een solocarrière te beginnen en heeft ook in Amerika een aantal optreden gedaan om haar muziek te promoten.

Gin is er van overtuigd dat Nederland behoefte heeft aan een female MC. ‘Dames houden ook van Urban en maken in hun leven allemaal dingen mee waar over gesproken mag worden’.

De nieuwe singel van Gin Dutch is vanaf 26 oktober 2010 gratis te downloaden vanaf haar website. Tot die tijd is de trailer van ‘You got me going’ te bekijken.
Categorie:
Tag(s):