zondag, 25. april 2010 - 20:22

'Gingen malariamuggen in Afrika ook maar zo makkelijk dood'

Amsterdam

Het was de bedoeling dat zondag op het Koningsplein in Amsterdam in een abri tienduizend levende malariamuggen te zien waren in het kader van Wereld Malaria Dag maar tijdens de onthulling bleek dat alle muggen het niet te hebben overleefd.

'Gingen malariamuggen in Afrika ook maar zo makkelijk dood', reageerde Arjan Erkel van Malaria No More.

Jaarlijks overlijden 1 miljoen kinderen aan malaria. Met de actie vraagt Arjan Erkel aandacht voor bestrijding van de ziekte. Malaria No More-directeur Arjan Erkel onthulde de abri zondagmiddag. De muggen die uit het UMC St Radboud in Nijmegen kwamen lagen dood onder in de abri.

“Malaria kan eenvoudig worden voorkomen en het is goed te genezen”, zegt Arjan Erkel. “Maar er is duizend keer meer geld beschikbaar voor AIDS, dan voor malaria. Door samen te werken kan de ziekte in 2015 onder controle zijn. Voor nog geen 3,50 euro is een kind in een ontwikkelingsland beschermd tegen malaria.”

Malaria is de ziekte van de armoede. Jaarlijks eist malaria tussen de een en drie miljoen slachtoffers. Iedere 30 seconden overlijdt er een kind aan de ziekte. In Afrika is malaria doodsoorzaak nummer een.

Het kost het continent jaarlijks 12 miljard dollar aan gezondheidszorg en verloren productiviteit. Tijdens Wereld Malaria Dag 2010 staat bestrijding van de ziekte centraal.
Provincie:
Tag(s):