zondag, 28. november 2010 - 15:55

GL en VVD vragen extra raadsvergadering over zwembad

Zuidhorn

GroenLinks en VVD hebben zich de afgelopen jaren consequent ingezet voor behoud van het zwembad in Zuidhorn. Beide partijen hebben nu grote twijfels bij de inzet van het College van B&W van Zuidhorn voor het open houden van zwembad De Waterborgh in de afgelopen periode.

Op 18 oktober hebben GroenLinks en VVD een raadsbreed gesteunde motie ingediend waarin het College werd opgedragen om “alles in het werk te stellen” om de bestaande afspraken hierover te handhaven. Deze afspraken houden in dat het zwembad in elk geval open blijft tot 1 januari 2013, tegen een afgesproken maximaal subsidiebedrag van de gemeente.
De curator van het failliete zwembad heeft in de afgelopen week gewerkt aan een doorstartscenario dat voldeed aan deze afspraak. Dit scenario is echter afgewezen door het College.

GroenLinks en VVD nemen dit hoog op en willen daarom op zeer korte termijn een debat met de raad en het college. Daarvoor hebben zij een formeel verzoek bij de burgemeester ingediend voor een extra raadsvergadering op donderdagavond 2 december a.s.
Provincie:
Tag(s):