maandag, 27. december 2010 - 12:13

Goede voornemens zijn uit, net als nieuwjaarskus op het werk

Den Haag

Het maken van goede voornemens is uit. Ook de nieuwjaarskus op de werkvloer zitten de meeste mensen niet meer op te wachten.

Ruim driekwart van de Nederlanders geeft aan niet meer het hoofd te breken over voornemens die zij in het nieuwe jaar moeten gaan waarmaken. Ze hopen voornamelijk op meer geluk met gezondheid en in de liefde, maar ook in het spel en op het werk. Dat blijkt uit een onderzoek over Oud en Nieuw van de Staatsloterij.

Oud & Nieuw blijft een populaire feestavond, de overgrote meerderheid (77%) geeft aan het te gaan vieren. De meerderheid viert het traditioneel thuis (54%) in familie- en vriendenkring. Ook jongeren zijn met Oudejaarsavond weinig uithuizig. 32% van de jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar blijft thuis, 31% is bij vrienden thuis en 26% bij familie thuis.

Ingrediënten voor een gezellige Oudejaarsavond

Gezelligheid staat op Oudejaarsavond voorop, vindt 52% van de Nederlanders. Een leuke avond met vrienden, familie en lekker eten staan hoog op de wensenranglijst voor een geslaagde Oudejaarsavond. Gezondheidskwaaltjes (47%), bekende Nederlanders (45%), politiek (44%) en werk (37%) zijn onderwerpen waar Nederlanders het met Oud & Nieuw liever niet over hebben. Herinneringen ophalen, het nieuws bespreken en huis, tuin en keukengesprekken zijn de veilige opties. Voor de meeste Nederlanders (39%) betekent Oud & Nieuw de afsluiting van het jaar. Voor het jaar 2011 wensen de respondenten Nederland meer economische voorspoed, tolerantie en optimisme toe. Persoonlijk geluk in 2011 betekent voor Nederlanders een goede relatie met de partner (62%), meer vrije tijd (24%) en meer contact met de familie (23%). Reizen en succesvol zijn in het werk scoren lager.

Handdruk op werk volstaat

Op de werkvloer zitten de meeste mensen niet te wachten op nieuwjaarszoenen van collega's; toch geeft ook een vijfde van de ondervraagden aan zoenen van een collega juist te appreciëren. 53% krijgt bij voorkeur een hand van zijn of haar collega. Na alle feestdrukte wordt door een ruime meerderheid (63%) geen waarde gehecht aan een nieuwjaarsreceptie op werk.
Provincie:
Tag(s):