maandag, 18. oktober 2010 - 18:54

Golf autoinbraken in Spijkenisse

Spijkenisse

De afgelopen week zijn in Spijkenisse twintig auto’s opengebroken in vier wijken. De buit bestond vrijwel alle keren uit een navigatiesysteem.

De auto’s stonden allen geparkeerd in de wijken Schiekamp, Hoogwerf, Vierambachten en Staalmeesters. De politie tast nog in het duister wie er achter de inbraken zit en zoekt getuigen.

De politie adviseert autobezitters geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Het beste is natuurlijk om alle waardevolle spullen uit de auto te halen.

Tips

Verwijder de houder van de TomTom, maar vergeet ook niet om even de plek van de zuignap weg te poetsen. Leg navigatieapparatuur niet zichtbaar in de portiervakken maar neem het mee uw huis in. Verwijder het frontje van de autoradio en laat dit niet in de auto liggen. Leg geen laptops of andere draagbare computerapparatuur in de auto.

Mocht dit onvermijdelijk zijn, laat deze apparatuur dan niet in stand-by modus met Bluetooth ingeschakeld in het voertuig achter. Voor kwaadwilligen is deze apparatuur wel zichtbaar, ook al ligt het in de kofferbak. Verder is het belangrijk om na de aanschaf van de genoemde apparatuur, type- en serienummers op te schrijven en deze goed te bewaren. Dit maakt de opsporing achteraf veel eenvoudiger.
Provincie:
Tag(s):