dinsdag, 24. augustus 2010 - 15:57 Update: 08-07-2014 0:28

‘Gooische vrouwen drinken te veel'

Hilversum

Er wordt te veel alcohol gedronken in de tv-serie Gooische Vrouwen. Dat vindt het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

De organisatie stuurde daarom een brandbrief aan de televisiemakers, met een oproep tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

STAP heeft klachten gekregen over de tv- afleveringen waarin de acteurs en kinderen alcohol drinken. STAP heeft RTL gevraagd acteurs in de nieuwe Gooische Vrouwenfilm wat minder te laten drinken dan in de serie het geval is.

Regisseur Will Koopman, zegt tegenover RTL-nieuws, de klachten van STAP niet te begrijpen. Volgens de regisseur is de serie een persiflage. "Wij vergroten de realiteit van sommige mensen uit. Dat is humor die niet iedereen leuk hoeft te vinden. Maar die vrijheid moet je als maker wel hebben."

De acteurs in de film drinken tijdens de opnames geen alcoholische drank, maar water. De film die nu wordt opgenomen, zal niet worden aangepast omdat STAP daarom vraagt, aldus Koopman tegenover RTL. De film Gooische Vrouwen draait vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen.
Categorie:
Tag(s):