donderdag, 9. december 2010 - 8:06

Greenpeace beëindigt actie bouwplaats Essent

Eemshaven

Na een tweede ijskoude nacht verlaten de laatste actievoerders van Greenpeace de bouwplaats van Essent. 'De actievoerders hebben sneeuw en vorst doorstaan, maar zijn door sterk aanwakkerende wind genoodzaakt uit de hijskranen te komen', meldt Greenpeace donderdag.

Greenpeace protesteert er tegen de bouw van een vervuilende kolencentrale. Greenpeace blijft de druk richting Essent opvoeren tot de kolenplannen van tafel zijn.

“We zijn trots op onze klimmers. De massale steun, zowel bij de bouwplaats als op internet, laat zien dat heel Nederland deze vervuilende kolencentrales meer dan beu is. Extra kolencentrales zijn overbodig. Er zijn bovendien voldoende schone alternatieven voorhanden”, aldus Agnes de Rooij, campagneleider klimaat en energie.

Essent bouwt de grootste en meest vervuilende kolencentrale van Nederland. Ook Nuon wil een kolencentrale bouwen in de Eemshaven. Al ruim 50.000 mensen riepen Essent en Nuon op om af te zien van de bouw. Via www.stopofikzegop.nl gaven zij aan over te stappen naar een groenere energieleverancier als de kolenplannen doorgaan.

De Rooij: “Het is absurd dat Essent en Nuon hun plannen voor deze achterhaalde techniek nog steeds doorzetten. Het protest van klanten en omwonenden zal alleen maar groeien, zolang de plannen niet van tafel gaan.” Greenpeace blijft actievoeren tot de bedrijven werkelijk kiezen voor schone energie.
Provincie:
Tag(s):