donderdag, 29. juli 2010 - 16:20 Update: 08-07-2014 0:30

Groen licht voor de ontwikkeling van de Porsche 918 Spyder

De Raad van Toezicht van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG heeft, met het oog op serieproductie, besloten groen licht te geven voor de ontwikkeling van de Porsche 918 Spyder. Vanwege de overweldigend positieve reacties van het publiek en Porsche-klanten op het prototype, heeft de Raad van Toezicht de Raad van Bestuur de opdracht gegeven om op basis van de studie een productiemodel te ontwikkelen.

De conceptstudie van de ultrasnelle sportauto met middenmotor en plug-in-hybridetechniek maakte furore tijdens zijn werelddebuut in maart van dit jaar op de Autosalon van Genève en op de Beijing Auto Show.

Michael Macht, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche AG: ‘Een gelimiteerde productie van de Porsche 918 Spyder geeft aan dat Porsche AG de juiste weg is ingeslagen met Porsche Intelligent Performance. Dit ontwikkelingsprogramma kenmerkt zich door het combineren van sublieme prestaties en efficiënte aandrijvingconcepten. We ontwikkelen de Porsche 918 Spyder in Weissach en produceren de auto in Zuffenhausen. Daarmee geven we aan dat onze productiebasis Duitsland belangrijk is voor Porsche AG.’

Extreem zuinig
Ondanks dat hij het vermogen heeft van een supersportauto, onderscheidt het prototype van de Porsche 918 Spyder zich met een CO2-emissie van slechts 70 g/km en een brandstofverbruik van 3 l/100 km. Behalve de extreem zuinige aandrijflijn zijn ook een indrukwekkend design en hoogwaardige autosporttechniek kenmerken van de Porsche 918 Spyder. In de komende maanden volgt meer productinformatie over de Porsche 918 Spyder.
Categorie:
Tag(s):