maandag, 18. oktober 2010 - 11:50

Groep intimideert en mishandelt buschauffeur

Rotterdam West

Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben zondagavond, rond tien uur een man aangehouden voor zware mishandeling van een RET-buschauffeur.

De agenten kregen een melding van de mishandeling en de mededeling dat daarbij een groep van ongeveer 15 mannen was weggelopen.
De groep was op de Beukelsweg in de bus gestapt en de meesten van hen waren doorgelopen zonder in te checken. Toen de chauffeur daar iets van zei, kwamen een paar van de mannen teruglopen en in ieder geval een van hen stompte de chauffeur in zijn gezicht. Daarna gingen zij ervandoor.

De politiemensen troffen deze groep op de Beukelsweg. Nadat zij de mannen hadden aangesproken en naar hun identiteitsbewijzen hadden gevraagd, kwam de RET-chauffeur met een aantal collega's aanrijden. Op dat moment ontstond er tumult in de groep en werden de mannen verbaal erg agressief.

De chauffeur wees een man in de groep aan die hem zou hebben mishandeld. Toen de agenten deze man, een 22-jarige Rotterdammer, wilden aanhouden verzette de groep zich daartegen. Na enig geduw en getrek werd de man toch aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar een politiebureau.

Tijdens de aanhouding raakte ook een politieman lichtgewond. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de mishandeling en naar de rol van de overige mannen in de groep.
Provincie:
Tag(s):