zondag, 12. december 2010 - 17:05 Update: 08-07-2014 1:01

Groningen nadert PSV na onverdiende zege op AZ

Groningen

[ELF-Voetbal] FC Groningen ziet de top van de Eredivisie steeds dichterbij komen. De ploeg van Pieter Huistra won in eigen huis met 2-0 van AZ en staat nog maar twee punten achter op koploper PSV.

Heel erg verdiend was de driepunter overigens niet. Het was juist AZ dat in grote delen van de wedstrijd de toon zette en de thuisploeg soms zelfs wegspeelde. De Alkmaarders hadden een punt verdiend, maar wisten niet te scoren. En scoren, dat doen de Groningers in eigen huis altijd wel.

Tim Matavz opende na elf minuten de score. Tadic had eerst Dirk Marcellis compleet voor schut gezet met een aantal knappe bewegingen en verstuurde daarna een pass op maat richting zijn maatje in de aanval. Matavz schoof de 1-0 dankbaar onder Sergio Romero door.

De snelle goal bracht AZ niet van de wijs en de bezoekers bleven goed voetballen. Een doelpunt was het enige dat ontbrak. Brett Holman was nog het dichtst bij, maar de Australiër raakte de lat. De ploeg van Gertjan Verbeek kreeg een kwartier voor tijd nog wel een nieuw sprankje hoop toen Tim Sparv rood kreeg en AZ met een mannetje meer verder kon.

Veel kansen leverde dat echter niet meer op en vlak voor tijd kreeg ook Hector Moreno bij de Alkmaarders rood. In de laatste minuut poogde AZ nog één keer de gelijkmaker te scoren, maar terwijl iedereen voorin stond, kreeg Matavz de bal in de counter mee. Hij moest de hele helft van AZ overbruggen, maar scoorde wel de 2-0.