dinsdag, 21. september 2010 - 16:26

Groninger aangehouden voor mishandeling OV-medewerkers

Groningen

Het KLPD heeft de verdachte die zondagavond 19 september 2010 een schoonmaker en machinist mishandelde en vernielingen pleegde op station Groningen maandag 20 september 2010 aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Groningen.

Het KLPD kwam de verdachte op het spoor doordat hij een jas op het station had achtergelaten. Medewerkers van het KLPD en politie Groningen werden op de hoogte gebracht van het feit dat de verdachte mogelijk aangifte kon gaan doen van vermissing van de jas. Toen de verdachte dit daadwerkelijk kwam doen op het hoofdbureau van de politie in Groningen, werd het KLPD gewaarschuwd die de man aanhield.

De verdachte zit nog vast. Het onderzoek loopt nog, omdat de man mogelijk betrokken is bij andere mishandelingen en vernielingen.

De verdachte vernielde zondagavond een abri op station Groningen en sloeg een machinist die hem daarop aansprak. De machinist liep een forse hoofdwond op en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Ook sloeg de verdachte een schoonmaker, die hem aantrof in een stilstaande trein. Daarna sloeg hij op de vlucht.
Provincie:
Tag(s):