dinsdag, 30. maart 2010 - 19:28

Groninger boerderijwinkels investeren in professionalisering

In totaal gaan zeventien boerderijwinkels in de Provincie Groningen 507.000 euro investeren in de professionalisering van hun boerderijwinkels. Via het project ‘stimulering huisverkoop & boerderijwinkels’ is voor betreffende boeren in totaal 50.000 euro aan subsidiebijdrage gereserveerd.

Dit is het totale beschikbare budget, wat de verwachtingen overtreft. Uitvoering van het project ligt in handen van de Stichting Waddengroep. De Europese Unie (Leader +), het Programma Landelijk Gebied, de Provincie Groningen, Biologica en de bedrijven financieren het project.

De boeren in het project hebben verschillende plannen. Zo wil het bedrijf De Oorsprong van Jelle Norder uit Noordlaren de huidige winkel omtoveren tot boerenslagerij waarbij de verwerking van het eigen vee niet meer elders maar op het eigen erf plaatsvindt. Geert Krops van Groenten- en fruitkwekerij Krops in Mussel pakt de inrichting van de winkel aan en verbouwt het erf, zodat klanten even rustig buiten kunnen zitten. Fruitbedrijf Oudebosch uit Niehove investeert in de winkel, maar ook een aanzienlijk deel in promotie. Kaasboerderij Kleikracht heeft een winkel van de grond af aan opgebouwd. “Verder plaatsen we nog ramen in onze kaasopslag, want we zijn gespecialiseerd in kaas en dat moet de winkel ook uitstralen”, aldus Martin Wiersema van Kleikracht.
Provincie:
Tag(s):