dinsdag, 14. december 2010 - 19:23

Groninger Noordlease Sportgala geslaagd

Groningen

Huis voor de Sport Groningen organiseerde gisteren het Groninger Noordlease Sportgala 2010 in Martiniplaza in Groningen.

Het was een geslaagde avond met de uitreiking van vier sportprijzen: Sporttalent van het jaar, Sportploeg van het jaar, Sportman/ Sportvrouw van het jaar en de Provinciale Sportprijs. De presentatie van het Groninger Noordlease Sportgala 2010 was in handen van Cunera van Selm. Geluidsimitator Niek Boes en zandkunstenaar Gert van der Vijver tekenden voor het verrassende entertainment.

De winnaars
Maar liefst 3000 mensen stemden via www.hvdsg.nl/sportgala op de Sportman/sportvrouw en Sportploeg van 2010. Samen met het journalistenforum en het ex-topsportersforum bepaalde het publiek de winnaars.

Sportman/sportvrouw
Bauke Mollema (wielrennen) werd Sportman van 2010. Hij liet Maaike Vos (shorttrack) en Jur Vrieling (hippisch) achter zich.

Sportploeg
Gasterra Flames (basketbal) won de prijs voor beste Sportploeg van 2010 voor AB Groningen/Lycurgus (volleybal) en Paul Drewes & Joris Pijs (roeien).

Sporttalent
Kim Polling (judo) werd uitgeroepen tot Sporttalent van 2010. Jet de Graeff (hockey), Marije Oosterhuis (zwemmen, aangepast sporten, lichamelijke beperking) en Tom Jelte Slagter (wielrennen) grepen naast de prijs.

Op het sporttalent van het jaar kon niet gestemd worden door het publiek. De winnaar werd bepaald door de Sportprijscommissie. Naast voorgenoemde prijzen werd ook weer de Provinciale Sportprijs uitgereikt. Deze prijs wordt bepaald door de Provincie Groningen en de Sportprijscommissie samen. De organisatie van de 4 Mijl was ontzettend verrast dat zij de Provinciale Sportprijs in ontvangst mochten nemen.
Provincie:
Tag(s):