vrijdag, 26. maart 2010 - 9:10

Grootschalig DNA-onderzoek in zaak Nicky Verstappen

Maastricht

In het onderzoek Nicky Verstappen zal vanaf deze week een grootschalig DNA-bevolkingsonderzoek worden ingesteld door het openbaar ministerie (OM) te Maastricht, de regiopolitie Limburg-Zuid en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te Den Haag. Dit heeft het OM in Maastricht vanochtend bekend gemaakt.

Door vernieuwde DNA-technieken zijn door het NFI in deze zaak nieuwe DNA-sporen vastgesteld. In de tussentijd is een groep personen (mensen van het opsporingsteam en de tentgenootjes van Nicky) bemonsterd en hieruit zijn geen nieuwe gegevens naar voren gekomen.

Nu in deze zaak geen sprake is van enige verdachte en er thans geen opsporingsmethoden meer zijn voor een nader tactisch onderzoek komt het stellen van een DNA-bevolkingsonderzoek in beeld als enige reële methode om nog iets te doen met de huidige NFI-bevindingen. Het OM Maastricht laat daarom een grootschalig DNA-onderzoek uitvoeren bij 107 mannelijke personen.

Hierbij is het belangrijk te melden dat dit onderzoek geheel vrijwillig wordt uitgevoerd; niemand van de benaderde personen heeft de status van verdachte.

De betrokken personen zullen van het OM een brief ontvangen, waarin ze uitgenodigd worden deel te nemen aan het onderzoek. De uitkomsten van dit grootschalig onderzoek worden pas over enkele maanden verwacht.

Nicky Verstappen uit Heibloem verdween in augustus 1998 tijdens een kamp op de Brunssummerheide. Een dag later werd zijn stoffelijk overschot in het natuurgebied aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):