vrijdag, 19. november 2010 - 22:32

Grootschalige verkeerscontrole bij grensovergangen met Duitsland

Regio

Politie Drenthe heeft op donderdagavond in samenwerking met de Duitse overheid een grote verkeerscontroles gehouden. Bij de grensovergangen op de A37, in Coevorden, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek, Barger-Compascuüm en Emmer-Compascuüm is tussen 16.00 uur en 21.00 uur al het Nederland inkomend verkeer gecontroleerd.

De controle is een samenwerkingsproject tussen Politie Drenthe, de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en de Algemene Inspectie Dienst (AID) met de Duitse overheid. Er werd door de politie onder andere gecontroleerd op het dragen van de gordel en gebruik van alcohol in het verkeer. Daarnaast werden er technische controles gehouden. De Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en AID hebben controles uitgevoerd binnen hun eigen aandachtsgebieden.

Er zijn van 187 blaastesten afgenomen, geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Eén van hen kreeg verbaal voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs. Een andere bestuurder van een vrachtauto is bekeurd omdat hij op de kaart van zijn collega reed. De Douane heeft 100 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn geen processen-verbaal uitgeschreven. De ingezette ANPR auto controleerde 1100 auto’s. Veertien hadden geen eurovignet. Dit leverde een boete op van €155,-. Een 61-jarige bestuurder uit Noordscheschut werd staande gehouden omdat hij openstaande boetes had door diverse snelheidsovertredingen. Het gaat om een bedrag van € 1046,-. De man heeft de boetes ter plekke betaald.
Provincie:
Tag(s):