dinsdag, 30. maart 2010 - 11:00

Grote belangstelling voor Tegelse Passiespelen

Tegelen

Met nog ruim twee maanden te gaan tot de première van de 19de editie van Passiespelen in Tegelen op zondag 16 mei a.s. geniet het evenement nu al grote publieke belangstelling. De verkoop verloopt uitstekend en er komen dagelijks nieuwe aanvragen binnen. In mei en juni is een aantal data zelfs al nagenoeg uitverkocht, zo meldt de organisatie.

De 19de editie van Passiespelen Tegelen wordt iets heel bijzonders. Een spectaculair artistiek concept, een groots decor, nieuw gecomponeerde muziek en nieuwe kostuums moeten het tot een gedenkwaardig theaterspektakel maken. De reeks uitvoeringen begint op zondag 16 mei (première) en loopt tot zondag 12 september 2010. Er worden in totaal 23 voorstellingen gespeeld.

Het Tegelse Passiespel - ontstaan in 1931 - is inmiddels uitgegroeid tot een vijfjaarlijkse theatergebeurtenis van internationale allure. Emotie, passie en verraad in het drama, dat de wereld voorgoed veranderde. Het lijdensverhaal, de passie van Jezus, krijgt een nieuwe dimensie, een diepe en menselijke tragedie, die de toeschouwer door merg en been gaat, vermengd met een Goddelijke triomf. Een gedramatiseerde weergave van de laatste dagen uit het leven van Jezus.
Provincie:
Tag(s):