donderdag, 23. december 2010 - 9:50

Grote brand bij camping Reigershorst

Montfort

Een uitslaande brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een bouwwerk in de as gelegd op camping Reigershorst aan de Huysbongerdweg in Montfort.

De brandweer van Montfort werd kort na middernacht gealarmeerd en is met een bluswagen en een drukluchtschuimvoertuig van brandweer Roermond uitgerukt. Toen het om een grote brand bleek te gaan werden twee extra bluswagens ingezet. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd en geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, zo meldt de brandweer.

Bij aankomst van de brandweer bleek een houten gebouw van 10 bij 25 meter volledig in brand te staan. Hierin waren een kantine en een winkel gevestigd. De eigenaren van de camping werden gewekt door een luide knal.

De brandweer was snel ter plaatse maar heeft het bouwwerk niet kunnen redden. Het sein "brand meester" is om 1.43 uur gegeven. Gevaar voor de omgeving is er niet geweest. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd. De politie zal een technisch onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):