donderdag, 4. november 2010 - 20:34

Grote brand bij Knol koekfabriek in Groningen

Groningen

Omwonenden meldden op donderdagavond 4 november om ongeveer 20.30 uur een brand bij een bedrijfspand van de firma Knols Koek aan het Hoendiep in de stad Groningen. Door omstanders werd gemeld dat het een uitslaande brand betrof, waarop de brandweer van Groningen uitrukte met groot materieel. Ze kregen daar bij assistentie van het brandweerkorps van Haren.

De brand breidde zich verder uit en werd verder opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Wat betekent dat er brand bestreden werd met vier tankautospuiten, twee ladderwagens en ondersteunend materiaal.

Een aantal omwonenden werd uit voorzorg uit hun woningen geëvacueerd. Bij de brand was sprake van veel rookontwikkeling. Aan omwonenden werd daarom geadviseerd om uit voorzorg ramen en deuren te sluiten. Onder ander in de omgeving van de Kraneweg werd door een meetploeg van brandweer Ten Boer een meting verricht. Hierbij werd niets bijzonders gemeten.

De schade aan het bedrijfspand is aanzienlijk. Ook als gevolg van rook en bluswater. Desondanks mag gesteld worden dat dankzij een snelle inzet van de brandweer een deel van het gebouw behouden is.

Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):