donderdag, 9. december 2010 - 8:06

Grote brand in gemeentehuis Voerendaal

Voerendaal

De brand die donderdagochtend uitbrak in het gemeentehuis van Voerendaal heeft het ambtenarengedeelte volledig verwoest. De brand die rond 07.00 uur werd ontdekt, is inmiddels onder controle, zo meldt de gemeente.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dit is in de directe omgeving van het gemeentehuis neergeslagen. Het gebied is afgezet en zal zo snel mogelijk worden schoongemaakt.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. Wel is het ambtenarengedeelte volledig verwoest. De gemeente Voerendaal heeft daarom meteen een aantal maatregelen getroffen voor haar burgers:
Voor informatie over dienstverlening van de gemeente Voerendaal en de brand kunnen burgers bellen met het volgende telefoonnummer 045-5753399.
Vanaf maandag 13 december is er een informatiepunt in het oude Groene Kruisgebouw, Raadhuisplein 3 in Voerendaal aanwezig. Burgers kunnen daar terecht met vragen met betrekking tot de Wmo en andere publieksvragen. Het college van de gemeente Voerendaal zal eveneens zijn intrek nemen in dit gebouw.
Voor de overige vragen zoals paspoorten, rijbewijzen enzovoorts kunt u terecht in het gemeentehuis van Heerlen bij de daar zittende ambtenaren van de gemeente Voerendaal.
De overige ambtenaren worden voorlopig ondergebracht in het APG gebouw in Heerlen.
De ambtenaren werkzaam bij Kompas worden ondergebracht in het gemeentehuis van Nuth.
Provincie:
Tag(s):