dinsdag, 26. oktober 2010 - 21:49

Grote brand in parkeergarage Haarlem geblust

Haarlem

De grote brand in de parkeergarage in Haarlem is geblust. De brandweer gaf kort voor half drie woensdagochtend het sein brand meester, zo liet de gemeente weten.

De brand in Haarlemse parkeergarage aan de Grote Markt brak uit aan het begin van dinsdagavond. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Uit voorzorg werden twee hotels, twee theaters en een aantal restaurants en het gerechtsgebouw ontruimd. Het gerechtsgebouw blijft in ieder geval ook vandaag gesloten.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt. Er was veel rookontwikkeling in de parkeergarage wat het blussen bemoeilijkten. In de garage staan nog ongeveer 275 auto’s. Voor zover bekend zijn geen slachtoffers. Omdat de brandweer de parkeergarage niet in kon, zijn waterkanonnen ingezet en is de onderste laag van de parkeergarage waar de brand woedde blank gezet. Rond half drie was de brand meester.

Het gehele gebied rondom de parkeergarage is afgezet.

Mensen uit het hotel worden opgevangen op alternatieve locaties. De hotel gasten worden overgebracht naar een alternatief hotel.

Waar kan ik schade melden?

Vanaf woensdag 27 oktober 08.00 uur kunt u uw schade laten registreren via het nummer 0570-783460 van de VHD (verzekeringshulpdienst). Deze registratie betekent niet dat de gemeente ook aansprakelijk is voor de schade of verplicht is tot betaling van een tegemoetkoming in de schade. Meld uw schade in ieder geval ook bij uw eigen verzekeraar.

Meer foto's op Blik op 112
Provincie:
Tag(s):