donderdag, 21. oktober 2010 - 20:44

Grote hennepkwekerij opgerold in Born

De politie heeft woensdag een 28-jarige man uit Geleen aangehouden wegens de grootschalige kweek van hennepstekken. Dat deed hij in een huurwoning aan de Bornerveldstraat in Born.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van een anonieme melding. Bij een onderzoek in het betreffende pand werden circa 650 moederplanten en 10.600 hennepstekken aangetroffen die allen middels een professionele installatie werden gekweekt. De benodigde energie voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De politie heeft aanwijzingen dat de plantage reeds langere tijd in gebruik is en heeft de belastingdienst bij het onderzoek betrokken. De verdachte, die reeds eerder met de politie in aanraking is geweest in verband met hennepplantages, is in verzekering gesteld.

In Melick werd donderdagmorgen een hennepkwekerij, bestaande uit 800 hennepplanten, aangetroffen in een woning aan de Conrardusstraat. De kwekerij was ingericht op de eerste verdieping en op de zolder. De politie gaat uit van mogelijke eerdere oogsten en er was sprake van diefstal van stroom. De bewoner van het pand, een 34-jarige man, is aangehouden en wordt momenteel verhoord. Ook hier kwam de politie de kwekerij op het spoor dankzij een anonieme tip.
Provincie:
Tag(s):