maandag, 27. september 2010 - 16:25

Grote Kerk in Emmen toneel voor benefietconcert

Emmen

Met optredens van singer-songwriter Jaap Lamfers, Hartkoor, smartlappenkoor Heerlijk Leed, de band MV De Gijp en zangeres Jennie Snippe is de Grote Kerk in Emmen op zaterdag 2 oktober het toneel voor een benefietconcert voor hulp aan het Palm Tree Care Center in Zuid-Afrika. Jennie Snippe vertrekt samen met Lesley Peters in november naar Zuid-Afrika om daar vier weken lang vrijwilligerswerk te doen voor de stichting Be More. Om niet met lege handen aan te komen houden ze een concert in de Grote Kerk.

“In Palm Tree Care Center worden kinderen opgevangen die hun ouders kwijtraakten, werden achtergelaten of voor wie geen enkele andere plek meer was”, vertellen Jennie en Lesley. “Palm Tree geeft ze een dak boven hun hoofd, dagelijkse maaltijden en alle zorg die ze nodig hebben. Ook krijgen sommige kinderen aangepast basisonderwijs, omdat ze op school niet (meer) mee kunnen komen. Een project dat helemaal om kinderen draait. Dat spreekt ons heel erg aan.”

Jennie Snippe en Lesley Peters betalen zelf alle kosten zoals het verblijf en de vliegtickets. “Op deze manier zien we wel een stukje van de wereld en kunnen we ons als vrijwilliger nuttig maken in een ontwikkelingsland.”

Voor het concert kregen de twee vrouwen uit Emmen hulp van alle kanten. Zo werd de Grote Kerk en de geluidsinstallatie gratis ter beschikking gesteld, vragen de optredende artiesten geen gage en waren er tal van bedrijven in Emmen die artikelen hebben afgestaan voor een grote verloting tijdens de avond.

Jennie Snippe zingt samen met Hartkoor, dat nog een keer optreedt nadat het twee jaar geleden ophield te bestaan, met smartlappenkoor Heerlijk Leed en ook met Jaap Lamfers.

Toegangskaarten voor het concert op 2 oktober in de Grote Kerk in Emmen kosten tien euro. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via tel. 0628 13 28 61 of palmtreezuidafrika@hotmail.nl.
Provincie:
Tag(s):