zondag, 7. november 2010 - 17:19

Grote nachtelijke verkeerscontrole A7

De politie heeft zaterdagvond en in de nacht van zaterdag op zondag een grote verkeerscontrole gehouden op parkeerterrein De Walden langs de A7. De controle was een samenwerking van de politie Fryslân met de Douane, Belastingdienst en de RDW. Tussen 23.00 uur en 05.00 uur werd al het verkeer van de snelweg gehaald om gecontroleerd te worden. Dat had de volgende resultaten:

Agenten schreven 33 bekeuringen uit waaronder 14 voor het rijden met gladde bannen, 8 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en 5 voor het voeren van mistverlichting terwijl het zicht goed was. Daarnaast enkele bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, een verlopen APK of het voeren van verkeerde verlichting. In dat laatste geval was er sprake van blauwe lampen. Twee maal werd het rijbewijs ingevorderd in verband met nog openstaande bekeuringen. Twee beginnend bestuurders reden onder invloed. Bij de ademanalyse was de uitslag 335 ug/l en 130 ug/l. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 45-jarige man uit Bakkeveen en een 40-jarige man uit Siegerswoude werden aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie en het niet voldoen aan een vordering. Tijdens de controle stapten deze mannen uit een taxibusje en riepen dat zij graag wilde blazen. Hen werd meerdere malen verzocht achter de controle te gaan staan. De mannen werkten niet mee en scholden de agenten uit. Daarop zijn zij aangehouden voor belediging en verzet en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor zijn ingesloten.

De Belastingdienst heeft voor € 3835 aan openstaande heffingen geïnd. Eén voertuig werd inbeslaggenomen in verband met achterstallige betalingen. 33 voertuigen werden gecontroleerd waarbij 7 automobilisten de auto van het werk voor privédoeleinden gebruikten. Zij kunnen een naheffing verwachten. Medewerkers van de Belastingdienst noteerden van twee bestuurders de gegevens omdat zij in Nederland woonachtig zijn maar met een buitenlands kenteken reden. Wanneer bij een tweede keer in een buitenlands voertuig wordt gereden zal men het complete BPM bedrag moeten betalen van het betreffende voertuig.
Provincie:
Tag(s):