donderdag, 11. maart 2010 - 19:34

Grote prijs voor UMCG-kinderlongarts

Groningen

De Klosterfrau Foundation heeft dit jaar de Klosterfrau Research Award for Childhood Asthma uitgereikt aan Gerard Koppelman, kinderlongarts van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Hij kreeg deze prestigieuze Award overhandigd in Berlijn bij de Jahrestagung der Gesellschaft für Pädiatrische Pneumologie, het congres van de Duits sprekende kinderlongartsen. Koppelman kreeg deze Award vanwege zijn onderzoek naar een nieuwe genetische oorzaak voor luchtwegovergevoeligheid (PCDH1).

De Klosterfrau Award is een van de grootste internationale prijzen op het gebied van de kinderlongziekten. De Award wordt uitgereikt aan die onderzoeker van wie het werk het meest heeft bijgedragen aan beter begrip voor het ontstaan van astma. De Award is bestemd voor onderzoekers die jonger zijn dan 40 jaar. Hun onderzoek moet bovendien in de laatste twee jaar zijn uitgevoerd. De Award bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 30.000 euro. Dit bedrag moet besteed worden aan verder onderzoek op het gebied van longziekten
Provincie:
Tag(s):