dinsdag, 5. oktober 2010 - 14:10

Grote ravage op A1 na kantelen vrachtwagens

Oldenzaal

Dinsdagmorgen omstreeks 03.30 uur kreeg de politie melding van een gekantelde vrachtwagen op de A1 ter hoogte van Oldenzaal-Zuid. Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Belgische Anderlecht was om onduidelijke reden in de berm gekomen.

Hierdoor verloor hij de macht over zijn combinatie waarna de vrachtwagen kantelde. Omstreeks 04.45 uur reed aan de overzijde van de A1 een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Workum.

Vermoedelijk door het kijken naar het ongeval merkte hij te laat een langzaam rijdende automobilist op. De 37-jarige chauffeur maakte een stuurcorrectie om een aanrijding te voorkomen.

Hierdoor kantelde de aanhanger van de vrachtwagen en verloor hij zijn lading huishoudelijk afvalplastic. Door opruim en bergingswerkzaamheden is de A1 voor al het verkeer afgesloten geweest. In de loop van de ochtend kon de rijbaan vanaf de Duitse grens worden vrijgegeven.

De rijbaan vanaf Oldenzaal-Zuid is langer afgesloten geweest, in verband met de opruimwerkzaamheden. De gekantelde vrachtwagen zal op een later tijdstip worden geborgen im verband met de ochtendspits.
Provincie:
Tag(s):