donderdag, 23. september 2010 - 11:23

Grote verkeerscontrole op de A31

Dronrijp

De politie heeft woensdag van 13.30 uur tot 20.15 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de A31. Al het verkeer in de richting van Harlingen naar Franeker werd op het parkeerterrein bij het tankstation De Mieden gecontroleerd.

Tijdens de controle werd samengewerkt met de Douane, Veilig Verkeerd Nederland en de Rijksdienst voor Wegverkeer. In totaal werden 5782 voertuigen gecontroleerd op het parkeerterrein bij het tankstation. De agenten lieten 731 bestuurders blazen, maar geen enkele bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Daarnaast schreven de agenten in totaal 73 bekeuringen uit voor overtredingen zoals te gladde banden, vervallen APK, defecte verlichting, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet dragen van de autogordel. Tijdens de controle vonden de agenten 209 hennepstekjes in een auto. De hennep werd in beslag genomen en tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Ook werden 18 vrachtwagens gecontroleerd. Zes chauffeurs kregen een bekeuring voor onder andere overtreding Arbeidstijdenbesluit, technische gebreken en geen eurovignet.

Tenslotte werd op de A31, bij de fietstunnel ter hoogte van Dronrijp, gecontroleerd op snelheid. Van de 5782 voertuigen die passeerden reden er 732 sneller dan de toegestane 120 kilometer per uur. Alle overtreders kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten. Twee bestuurders reden zo snel dat hun rijbewijs werd ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):