maandag, 24. mei 2010 - 15:12

Grote zoekactie naar vermist jongetje

Den Haag

Een verontruste vader meldde zondag 23 mei om 18.50 uur dat zijn 7-jarig zoontje vermist was.

Hij had hem voor het laatst gezien in de speeltuin waar hij op dat moment samen met zijn andere zoon aan het spelen was. 'Daarop startte Bureau Zuiderpark direct een zoekactie', meldt de politie maandag.

In eerste instantie werd er gezocht in de directe omgeving van de speeltuin, maar toen dat geen resultaat opleverde werd er ‘opgeschaald’. Niet alleen keek al het personeel van Politie Haaglanden uit naar het vermiste jongetje, maar ook brandweer- en ambulancepersoneel.

Naar aanleiding van de SMS-Alert dat het bureau verstuurde, meldden zich ook een vijftiental personen, overwegend dames, op de fiets bij het politiebureau. Zij deden navraag naar het exacte signalement en vroegen hoe ze konden helpen. De agenten van het bureau bedankten hen en instrueerden hen waar ze het beste konden helpen.

De helikopter van het KLPD werd ook ingezet, met name om het wateroppervlak van de vijver in het Zuiderpark te observeren. Brandweerpersoneel zocht de waterkanten van de vijver af.

Randstadrail
Om 21.10 uur liet de HTM weten dat het jongetje waarschijnlijk in de Randstadrail onderweg naar Zoetermeer zit. De oplettende chauffeur zette het mannetje bij hem voorin in de cabine. Agenten vingen het jongetje in Zoetermeer op en brachten hem weer thuis bij zijn ouders.
Provincie:
Tag(s):