maandag, 13. september 2010 - 9:40

GSM-rover opgepakt

Munstergeleen

Met de aanhouding van een 19-jarige inwoner van Munstergeleen zijn een gewapende roofoverval en een poging daartoe opgelost waarbij jongeren gedwongen werden hun GSM af te geven onder bedreiging van een vuurwapen. Dit gebeurde in de nacht van 28 op 29 mei op de Middenweg en de President Kennedysingel in Sittard. 


De Munstergelener deed dit samen met een 19-jarige plaatsgenoot en een tot nu toe andere onbekende. Op de Middenweg was een 15-jarige jongen uit Munstergeleen rond 1 uur 's nachts het slachtoffer van de drie. Hij was met een aantal leeftijdsgenoten op de fiets onderweg naar huis toen de drie daders hem met scooters klemreden en een pistool onder zijn neus hielden. De jongen gaf zijn mobieltje af.

Een kwartier later deed het drietal eenzelfde een poging op de President Kennedysingel in Sittard. Daar wist het 17-jarige slachtoffer te ontvluchten. Hij brak daarbij wel zijn pols.
 De 19-jarige kompaan van de gearresteerde Munstergelener is overigens al eerder op 1 augustus opgepakt wegens een aantal inbraken en pogingen daartoe in Born en Limbricht. Onder andere in Kasteel Limbricht, de kantine van de Limbrichtse voetbalvereniging en een slijterij in Born. Deze feiten pleegde hij samen met zijn toenmalige 18-jarige Bornse vriendin. Zelf is hij ook nog verantwoordelijk voor het onder bedreiging van een mes stelen van een fiets van een 17-jarige jongen op
2 mei van dit jaar in de Swentiboldstraat in Sittard.
Provincie:
Tag(s):