donderdag, 14. oktober 2010 - 9:16 Update: 08-07-2014 1:02

'Guus Hiddink, boek een ticket en ga naar huis'

(Elf Voetbal) "Boek een ticket, en ga naar huis." Dat advies gaf Tugay Seren van dagblad Aksam aan bondscoach Guus Hiddink van Turkije.

De Europa-Aziaten blameerden zich afgelopen week door twee nederlagen in de EK-kwalificatiereeks.

De 3-0 verliespartij vrijdag tegen Duitsland was ingecalculeerd, maar de 1-0 nederlaag bij het nog puntloze Azerbeidjan heeft voor veel woede gezorgd in Turkije. De Turkse pers pakte woensdag hard uit richting de Achterhoeker, die nu met zijn ploeg al kansloos lijkt om het EK van 2012 in Polen en de Oekraïne te halen. Na vier wedstrijden zijn er zes punten verzameld.

Vanaf het begin heerst er reeds enorme kritiek op zijn selectie. Hiddink kiest voor de gevestigde orde en ervaring in plaats van vernieuwing. Zo geeft hij het vertrouwen aan Servet Cetin en Omer Erdogan centraal achterin. De een zit op de bank bij Fenerbahçe en de ander speelt bij Bursaspor en faalde eerder bij enkele avonturen bij de Turkse topclubs. Maar ook in de andere linies zijn het de oudjes die het moeten doen.

"Willen we naar Polen en de Oekraïne, dan moet er drastisch wat veranderen", zegt de bekende voetbalcommentator en voetballegende Ridvan Dilmen. "Hiddink moet deze hele maand in Turkije blijven. Dan kan hij zijn spelers en hun talenten echt leren kennen."

Frank Rijkaard, trainer van Galatasaray en ook op de schopstoel, nam het voor zijn landgenoot op. "Hiddink is een goede coach, dat heeft hij al bewezen. En hij is de man die, ondanks een nederlaag, zijn team weer kan motiveren voor de volgende wedstrijd."
Categorie:
Tag(s):