maandag, 25. oktober 2010 - 20:14

Handtekening onder bouwovereenkomst school Othene

Terneuzen

De eerste formele stap van het bouwproces van de school in Othene is de ondertekening van een zogeheten basisovereenkomst.

Hierin staan afspraken tussen de gemeente en het bouwbedrijf dat de school gaat bouwen. Aanstaande dinsdag 26 oktober wordt de overeenkomst ondertekend.

De ondertekening is om 17.00 uur op de kamer van de burgemeester (Stadhuis Terneuzen). De basisovereenkomst voor de bouw van de school in Othene wordt ondertekend door burgemeester Jan Lonink, in aanwezigheid van wethouder Cees Liefting (onderwijs). Directeur Henk Duerink zal namens Imotec B.V. de overeenkomst met een handtekening bekrachtigen.

De investering voor de bouw van de school in Othene bedraagt vijf miljoen euro. Het plan voor de brede school liep eerder vertraging op. Als de bouw voorspoedig verloopt, kan de school begin 2012 in gebruik worden genomen.
In de brede school komen naast twee basisscholen (Irisschool uit Zaamslag en de school uit Reuzenhoek) onder meer een kinderdagverblijf met opvang voor de jongste kinderen, peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang. Ook komt er een welzijnsruimte en een gymlokaal. Het ontwerp voor de school is van architect Van Kampen.
Provincie:
Tag(s):