vrijdag, 21. mei 2010 - 14:01

HARC-team vindt 239 kilo cocaïne tussen bevroren vis

Rotterdam

Het HARC-team Rotterdam heeft 239 kilo cocaïne ontdekt in een container met bevroren vis. ‘In verband met de smokkel van de drugs zijn vier verdachten aangehouden’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.

De container met vis was afkomstig uit Panama en met een zeeschip in de Rotterdamse haven gekomen. Op basis van bij de zeehavenpolitie binnengekomen informatie werd de container door de douanescan gehaald.

Twintig dozen cocaïne
Tussen tientallen dozen met vis werden bijna twintig dozen ontdekt met cocaïne. De cocaïne was bedekt met een laag purschuim. De transporteur van de vis had niets met de smokkel te maken.

De verdachten, een 22-jarige man uit Lelystad, een 38-jarige man uit Bunschoten, een 19-jarige Albanees en een 47-jarige Bosniër, werden maandag aangehouden toen de container werd afgeleverd. Donderdag werden zij door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld.

De cocaïne, met een waarde van ongeveer 6 miljoen euro, is inmiddels vernietigd.

Het HARC-team (Hit-And-Run-Containerteam) is een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie van het korps Rotterdam-Rijnmond, de Douane en de FIOD-ECD.
Provincie:
Tag(s):