maandag, 11. oktober 2010 - 17:21

Hardleerse automobilist weer stomdronken achter het stuur

Koningsbosch

Een 45-jarige automobilist reed vrijdagavond omstreeks 19.30 uur op de Prinsenbaan in Koningsbosch, waarbij hem een personenauto al slingerend tegemoet kwam. Omdat de man meende dat de bestuurder daarvan mogelijk onwel was, keerde hij zijn auto en reed achter de slingerende wagen aan.

Het voertuig stopte even verder en bleef midden op de rijbaan staan. Toen de getuige het portier van de wagen opende bleek de bestuurder stomdronken te zijn en er lag een fles Wodka naast hem. Hierop nam de man de contactsleutel uit de auto en belde de politie. Die bracht de dronken weggebruiker over naar het bureau in Roermond en nam een blaasproef af. Hierbij blies de 57-jarige verdachte uit Koningsbosch 1035 µg/l, hetgeen bijna 5 keer zoveel is als toegestane limiet van 220 µg/l.
De verdachte is al diverse malen bekeurd voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Onlangs nog werd hij bekeurd voor rijden onder invloed terwijl hij al 30 jaar zonder rijbewijs reed.
De politie nam nu de auto van de man in beslag en de officier van justitie zal beslissen of en zo ja wanneer de verdachte zijn auto terug krijgt.
Provincie:
Tag(s):