vrijdag, 27. augustus 2010 - 23:00

Hardleerse drankrijder

Velsen-Zuid

Politiemensen zagen tijdens surveillance op de Ringvaartweg een auto dwars in een parkeervak staan met draaiende motor.

Toen de agenten een kijkje gingen nemen in de auto, zagen zij een 52-jarige Heemskerker, horizontaal voor in de auto liggen, met een aangebroken fles wijn naast zich. Na diverse malen op het raam te hebben geklopt, werd de verdachte wakker en toen hij het portier opendeed, kwam er een walm van alcohol naar buiten.

Aangezien de man fors onder invloed van alcohol was, werd hem een rijverbod van een aantal uren opgelegd. Maar toen de agenten wegreden, zagen zij dat de automobilist ook wegreed, richting de A9. De man is daarop direct langs de kant van de weg gezet en aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een waarde aan van 1,86. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Uiteindelijk mocht de man met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod en een rijverbod op zak het politiebureau weer verlaten.

Agenten zagen echter dat de man opnieuw in zijn auto stapte, een slok wijn nam en weer wegreed. Hierop is hij opnieuw aangehouden, nu werd ook zijn auto in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):