donderdag, 5. augustus 2010 - 23:50

Hartpatiëntjes hard over het circuit

Zandvoort

De derde editie van de HeartRace circuitdag, die vandaag plaatsvond op het Circuit Park Zandvoort, is een ongekend succes geworden.

De circuitdag, die werd georganiseerd door de Stichting Heartbeat in samenwerking met het raceteam Hartrijden en waaraan meer dan vijftig exclusieve sportwagens deelnamen, zorgde opnieuw voor een brede glimlach op de gezichten van een groot aantal jonge hartpatiëntjes en hun gezinsleden. Voor het eerst was vandaag ook de Nederlandse Hartstichting met een aantal patiëntjes te gast bij het inmiddels tot een traditie uitgegroeide evenement.

In totaal verwelkomde de Stichting Heartbeat vandaag bijna 250 gasten op het circuit, zowel jonge hartpatiëntjes als hun broertjes & zusjes en ouders. De Stichting Heartbeat had voor hen een gevarieerd programma in petto, met als absolute hoogtepunt het circuitrijden tussen 17.00-19.00 uur. Daarvoor verleende een groot aantal auto-importeurs en privé-eigenaren belangeloos zijn medewerking door meer dan vijftig exclusieve sportwagens beschikbaar te stellen om de gasten een onvergetelijke ervaring op het circuit te bezorgen. Het veld aan bolides varieerde van Ferrari’s, Porsches en Corvette’s tot diverse ‘hot hatches’ en zelfs enkele echte raceauto’s.

Autocoureur Yelmer Buurman, die momenteel aan de leiding gaat in de Superleague Formula, was als ambassadeur aan de HeartRace circuitdag verbonden en reed zelf ook een aantal kinderen over de omloop in Zandvoort in een prachtige Mercedes-Benz SLS AMG. “Een prachtig initiatief!” verklaarde de coureur na afloop enthousiast. “Het is prachtig om te zien hoe zoveel mensen en bedrijven zich belangeloos inzetten om deze kinderen en hun familieleden even een dagje weg te halen uit de dagelijkse realiteit. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan deze dag en hoop dat we bij veel kinderen een droom in vervulling hebben doen gaan.”
Provincie:
Tag(s):