vrijdag, 8. oktober 2010 - 15:39

Hechtenis waxinelichthoudergooier 90 dagen verlengd

Den Haag

De raadkamer van de rechtbank 's-Gravenhage heeft woensdag 6 oktober de voorlopige hechtenis voor de duur van 90 dagen bevolen van de 29-jarige man die op Prinsjesdag een massief glazen waxinelichthouder tegen de Gouden Koets heeft gegooid. Dit heeft de rechtbank ’s-Gravenhage vrijdag bekendgemaakt.

De raadkamer acht ernstige bezwaren aanwezig dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan mensen die in de buurt van de Gouden Koets waren, het beschadigen van de Gouden Koetsen twee bedreigingen van geheel andere personen op een andere datum.

De raadkamer heeft de voorlopige hechtenis bevolen voor de poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan mensen in de buurt van de Gouden Koets, de beschadiging van de Gouden Koets en de bedreigingen.

De raadkamer heeft de beslissing van de rechter-commissaris overgenomen, inhoudende dat de verdachte de afgelopen jaren met justitie in aanraking is gekomen vanwege bedreiging, belaging en mishandeling.

Gelet hierop en op de psychische problematiek van de verdachte moet er ernstig rekening mee worden gehouden dat hij, als hij op vrije voeten zou komen, strafbare feiten zal plegen die gevaar opleveren voor personen en goederen.
Provincie:
Tag(s):