donderdag, 4. november 2010 - 17:44

Helft banen weg bij De Vries Kozijnen door crisis in de bouw

Gorredijk

Helft banen weg bij De Vries Kozijnen in Gorredijk door crisis in de bouw. "Het is verschrikkelijk voor alle mensen die nu hun baan kwijt raken", zegt bestuurder Mirjam Pieters van CNV Vakmensen over de reorganisatie bij de Doorwin Groep.

Daar verdwijnen 196 banen. "Veruit de meeste banen, 130, verdwijnen bij De Vries Kozijnen in Gorredijk in Friesland, waardoor ongeveer de helft van het personeel op straat komt te staan. We willen dat de werkgever zich maximaal inzet om iedereen aan een nieuwe baan te helpen."

"De slechte cijfers van de kozijnenfabrikant zijn rechtstreeks te linken aan de crisis in de bouw, er is gewoon veel minder vraag naar kozijnen", aldus Pieters. Bijkomend probleem is dat een aantal mensen voor wie ontslag dreigt, nu in de deeltijd-WW zit. Afgesproken is dat mensen na deeltijd-WW minimaal 26 weken kunnen doorwerken, zodat zij hun WW-rechten behouden. CNV- bestuurder Pieters: "Hier gaan we zeker nog over in gesprek met de werkgever. Het mag niet zo zijn dat deze mensen ook nog eens minder WW krijgen, omdat zij bereid waren in deeltijd-WW te werken. Deze mensen werken vaak al jaren voor De Vries Kozijnen en hebben zich de afgelopen tijd zeer flexibel opgesteld voor hun bedrijf."

Vrijdag krijgen de werknemers te horen wie zijn of haar baan verliest.

Pieters:"We eisen van de werkgever dat hij er alles aan doet om deze mensen aan nieuw werk te helpen. Vanuit CNV Vakmensen zullen we de mensen natuurlijk ook steunen, onder meer via loopbaanbegeleiding van CNV Werkt."
Provincie:
Tag(s):