donderdag, 2. september 2010 - 12:29

Helft van de kinderhelmen niet goed getest

Den Haag

Bijna de helft van de onderzochte kinderfietshelmen scoort niet goed. Dat blijkt uit een test die is uitgevoerd in opdracht van de ANWB.

De ANWB onderzocht elf kinderhelmen en beoordeelde deze op veiligheid, gebruik en draagcomfort. Negen fietshelmen en twee skateboard-/skatehelmen werden onder de loep genomen.

Van de negen onderzochte fietshelmen scoorden vijf helmen goed. Drie helmen scoorden redelijk en een helm werd slecht beoordeeld. De twee skateboard-/skatehelmen scoorden matig en redelijk.

Het beste uit de test kwamen de Giro Rascal, Uvex Hero, Alpina Firebird Junior, Comus Petit en Casco Follow Me II. Van deze vijf kinderfietshelmen waren de onderzoekers met name te spreken over het eenvoudige gebruiksgemak, prettige draagcomfort en de schokdemping.

Voor kinderhelmen is het van belang dat deze goed bevestigd op het hoofd zitten. De ANWB adviseert om kinderfietshelmen niet via internet te kopen, maar in een winkel waar men fietshelmen verkoopt. Daar kan de helm daadwerkelijk gepast worden en kan men van passend advies worden voorzien, onder meer hoe de helm het beste te dragen is.
Provincie:
Tag(s):