woensdag, 10. november 2010 - 12:43

Hennepplantage vermoedelijk oorzaak binnenbrand

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een binnenbrand gewoed in een woning aan de Boskriek in Landgraaf.

Een medewerker van de energieleverancier, die een storingsmelding kreeg, ontdekte rond 04.15 uur de brand. De brandweer, die snel ter plaatse was, trof op de eerste verdieping van de woning een hennepplantage aan. Hier is de brand waarschijnlijk begonnen. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

In Kerkrade zijn dinsdagmorgen twee 23-jarige mannen uit Heerlen op heterdaad betrapt bij het plegen van een inbraak in een woning aan Op de Knip. Toen de politie ter plaatse kwam verlieten de daders de woning met enkele zakken hennep. Deze vondst leidde ertoe dat de inmiddels door buren gewaarschuwde bewoner, een 54-jarige Kerkradenaar, eveneens werd aangehouden voor het hebben van een hennepplantage.

Later op de dag werd op de Nievelsteenstraat in Eygelshoven een ondergrondse hennepplantage ontdekt. Omdat de toegang tot de plantage uit een luik bestond die in een afgezet stuk groenvoorziening was aangebracht, was deze van buitenaf niet zichtbaar. In de bijna 130 vierkante meter grote ondergrondse ruimte vonden agenten 1400 potten met potgrond en materiaal dat nodig is voor de kweek van hennep.
Provincie:
Tag(s):