zaterdag, 25. december 2010 - 11:23

Het kan gevaarlijk glad worden op de weg door ijzel 


Utrecht

Sneeuwbuien lijken vandaag voor vertraging te kunnen zorgen op de weg. Ook kunnen de sneeuwbuien ervoor zorgen dat het glad wordt in het land, zo meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

De VID verwacht dat het voor de rest van de dag rustig zal blijven op de weg. Er zijn tot nu toe geen filemeldingen.

Vanuit de kust zorgen sneeuwbuien voor een extra witte kerst in het uiterste westen (punt Zuid-Holland en Zeeland). Vanaf 11:00 uur deze ochtend kunnen ook sneeuwbuien voorkomen in Noord-Holland. Op dit moment is het nog onduidelijk of de buien vanaf de kust verder landinwaards trekken of dat deze buien uitdoven. Mogelijk zorgt deze winterse neerslag vanmiddag en/of vanavond voor ijzel. Het kan dan gevaarlijk glad worden op de weg. 


Door winterse omstandigheden en minder reizigers in de kerstvakantie, rijdt NS een aangepaste dienstregeling. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd en drukkere treinen, aldus ProRail.

Volgens de ANWB is er op Tweede Kerstdag grotere kans op files voornamelijk tussen 13.00 en 16.00 uur. Veel mensen gaan er dan op uit voor familiebezoek, meubelboulevard of een ander uitstapje. Vorig jaar stond er op die dag 160 kilometer file.

In Limburg zijn alle bussen van Veolia weer gaan rijden, maar sommige plaatsen kunnen niet worden aangedaan door extreme gladheid. Buslijnen 44 en 50 rijden niet door naar Aken.
De treinen Veolia Transport in Limburg rijden volgens dienstregeling.

Provincie:
Tag(s):