dinsdag, 28. september 2010 - 23:05

Hobbyfotograaf mishandeld door hangjongeren

Maastricht

Een 62-jarige hobbyfotograaf uit Maastricht werd zondagmiddag omstreeks 14.00 uur op de Romeinsebaan in de Maastrichtse wijk Daalhof belaagd door enkele hangjongeren nadat hij tijdens een wandeling, vanaf een afstand, de aldaar gelegen jongeren ontmoetingsplek (JOP) had gefotografeerd. De jongeren hadden dit gezien en waren hier niet van gediend.

Ze stapten op de fotograaf af en eisten van hem dat hij de foto's verwijderde. Dit wilde de fotograaf niet en hij liep weg van de jongeren. Drie van hen kwamen achter hem aan gelopen. Een van hen haalde de rennende man in en duwde hem omver, waarbij deze hard ten val kwam en een gebroken arm en een gekneusd gezicht eraan overhield. Toen een voorbijrijdende automobiliste stopte gingen de jongeren er tussenuit. Vervolgens werd het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het AZM voor behandeling.

Uit getuigenverklaringen is naar voren gekomen wie de jongeren zijn die hierbij betrokken zijn. Twee van hen (14 en 17 jaar) zijn inmiddels door de politie gehoord. De overigen volgen op een later tijdstip. De politie maakt van het voorval proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):