zaterdag, 11. september 2010 - 14:50 Update: 08-07-2014 1:02

Hodgson: 'Babel krijgt een half jaar de tijd'

(ElfVoetbal)Roy Hodgson heeft Ryan Babel toegezegd dat hij de komende tijd op meer speeltijd kan rekenen bij Liverpool. De 23-jarige aanvaller is verheugd met zijn speelkansen en wil het vertrouwen van de nieuwe trainer graag "terugbetalen".

Na het vertrek van Rafael Benitez en de komst van Hodgson afgelopen zomer lijkt Babel een nieuwe kans te krijgen bij Liverpool. "Wanneer er een nieuwe trainer komt, krijgt iedereen weer een gelijke kans", vertelt Babel op de website van Liverpool. "Dat is positief voor mij en anderen die in een lastige situatie zaten."

De international van Oranje is dan ook positief over de trainerswissel. "Het gaat erg goed. Het is geweldig om met deze nieuwe trainer te werken. Ik hoop dat ik de kans krijg om te spelen, maar allereerst moet ik keihard trainen om te laten zien wat ik kan. Daarna is de keuze aan de trainer of hij me gebruikt."

Hodgson wil Babel vaker op zijn favoriete positie in de spits posteren. "Hopelijk krijg ik genoeg speelminuten om te laten zien dat die positie inderdaad mijn voorkeur heeft. Ik ben erg blij dat de trainer me in de aanval wil gebruiken. Ik heb altijd gezegd dat het mijn ambitie is om daar te spelen."

Babel betaalde het vertrouwen van zijn trainer vorige maand, in de Europa League-wedstrijd tegen Trabzonspor op Anfield Road, al enigszins uit. De aanvaller scoorde kort voor rust de enige treffer van de wedstrijd. Babel realiseert zich echter wel dat hij met Fernando Torres een grote concurrent heeft. "Fernando is erg belangrijk voor de club, maar als ik goed gebruikt word, kan ik ook van waarde zijn voor Liverpool."

Voorlopig zit de rappe international weer goed in zijn vel bij Liverpool. "Ik ben erg blij", zegt Babel. "Er is veel veranderd sinds de komst van de nieuwe trainer. Er zijn zelfs wat regels gewijzigd en dat werkt positief voor de groep. Ik denk dat Liverpool deze verandering nodig had."

UPDATE: Hodgson geeft Babel een half jaar de tijd om zich te bewijzen. "Hij heeft zijn potentie hier niet waar kunnen maken, maar heeft daar ook de kans niet voor gekregen. Het is aan hem om me te overtuigen. Als hem dat in januari niet gelukt is, moet hij accepteren dat we misschien weer de transfermarkt op gaan voor een nieuwe spits", aldus de manager.
Categorie:
Tag(s):