woensdag, 16. juni 2010 - 7:46

Hoge eisen tegen verdachten van moord A73

Arnhem

Tegen twee mannen die worden verdacht van moord en poging moord op de A73 zijn door het Openbaar Ministerie in Arnhem vandaag celstraffen geëist van 23 en 20 jaar.

Beide mannen worden ervan verdacht in de nacht van 9 op 10 september 2008 vanuit een rijdende auto op de A73 ter hoogte van Nijmegen te hebben geschoten op een andere rijdende auto, waarin zich twee mannen bevonden. Eén van de mannen in de beschoten auto overleed, de andere raakte gewond. Een 39-jarige verdachte uit Oijen hoorde de officier van justitie een gevangenisstraf van 23 jaar eisen en voor een 30-jarige verdachte uit Lith vindt het OM een straf van 20 jaar passen.

Beide verdachten wordt ook deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij hennepteelt verweten. Daarnaast wordt de oudste verdachte ook verdacht van het witwassen van crimineel verkregen geld.

Woensdag 16 en donderdag 17 juni staan nog tien verdachten terecht op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt. Een aantal van deze verdachte wordt ook deelname aan dezelfde criminele organisatie verweten.

De rechtbank doet in alle zaken op 2 juli uitspraak.
Provincie:
Tag(s):