zaterdag, 3. april 2010 - 14:39

Hoger beroep tegen vonnis 29-jarige veroordeelde ontvoering Ede

Arnhem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank Arnhem betreffende de 29-jarige veroordeelde voor ontvoering en medeplegen van seksueel misbruik van een 7-jarig meisje uit Ede.

Tevens werd hij veroordeeld voor het gezamenlijk plegen van een aantal gewelddadige straatroven en enkele andere feiten. De rechtbank heeft het OM gevolgd wat betreft de bewezenverklaring van de tenlastegelegde feiten.

De officier van justitie heeft op 8 maart een gevangenisstraf van 16 jaar geëist. De rechtbank heeft in haar vonnis van 22 maart 10 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Tegen deze verdachte is door de officier van justitie geen TBS met dwangverpleging geëist en de rechtbank heeft dit ook niet opgelegd. Voor het opleggen van TBS met dwangverpleging is het nodig dat door deskundigen wordt vastgesteld dat er sprake is van een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van de geestvermogens tijdens het begaan van het feit. Omdat deze verdachte heeft geweigerd mee te werken aan een onderzoek naar zijn geestesvermogens is niet vastgesteld kunnen worden of hier sprake van is.

Het OM vindt dat de maatschappij maximaal beveiligd dient te worden tegen deze verdachte en dat de opgelegde gevangenisstraf hieraan geen recht doet. Het OM is van mening dat het gerechtshof zich dient te buigen over de principiële vraag op welke manier een weigerende houding van verdachte om mee te werken aan een onderzoek naar zijn geestesvermogens tot uitdrukking dient te worden gebracht in de op te leggen straf.
Provincie:
Tag(s):