vrijdag, 19. november 2010 - 9:51

Hogeschool Zuyd nummer 2 HBO van het land

Heerlen

Dit Hogeschool Zuyd heeft de tweede plaats behaald in de lijst van beste grote hogescholen van Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids HBO-voltijd 2011, zo meldt de onderwijsinstelling.

Het is voor het vierde jaar op rij dat de hogeschool, met vestigingen in Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht, een top drie notering behaalt, waarvan 2 keer een eerste plaats. De eerste plaats gaat dit jaar naar Avans Hogeschool uit Breda. 


Zoals de Keuzegids benadrukt zijn de oordelen over opleidingen belangrijker dan de totaalscore van hogescholen. Op dat punt doet Hogeschool Zuyd het ook goed. Een groot aantal opleidingen haalt een eerste, tweede of derde plaats in hun categorie. De Keuzegids noemt de zorgopleidingen van Zuyd zelfs pareltjes van opleidingen, ‘die worden zowel door studenten als door experts de hemel in geprezen’. Bovendien behoren maar liefst 4 opleidingen tot de 22 excellente opleidingen in het hbo in Nederland. Dat Hogeschool Zuyd – net als Avans – relatief hoog scoort is volgens de Keuzegids geen toeval. “Ze hebben flink geïnvesteerd in de modernisering van het onderwijs en bieden bij de meeste opleidingen een goed studieklimaat”, zegt de Keuzegids. “Ze hebben ook niet zo hard meegedaan aan de kwalijke trend om het onderwijs steeds verder te verdunnen onder het mom van een nieuw onderwijsconcept”.
Provincie:
Tag(s):