dinsdag, 16. november 2010 - 17:22 Update: 08-07-2014 1:02

Honderd banen weg bij ECN Petten

Petten

Bij het Energieonderzoek Centrum Nederland in Petten verdwijnen ongeveer honderd arbeidsplaatsen. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

ECN krijgt 8 miljoen minder overheidssubsidie en dat betekend een forse tegenvaller voor het energieonderzoekscentrum.

Dit heeft tot gevolg dat ook inkomsten uit samenwerkingsprojecten en opdrachten zullen wegvallen, hetgeen zal leiden tot een omzetverlies in 2011 in de orde van € 13 mln. Om die reden heeft de ECN directie vandaag een inkrimping aangekondigd. Hierbij zal ECN zich gaan concentreren op een aantal kernactiviteiten en expertisegebieden waarin ECN een sterke (inter)nationale positie heeft. Dit heeft tot gevolg dat een aantal onderzoeksthema’s zullen moeten worden gestopt of overgedragen.

Het is onvermijdelijk dat er bij deze reorganisatie op korte termijn arbeidsplaatsen verdwijnen, waarbij gedwongen ontslagen niet kunnen worden vermeden. ECN directievoorzitter Ton Hoff: “Het is nog te vroeg om de consequenties tot in detail te kunnen overzien, maar wij houden rekening met een verlies van circa 100 arbeidsplaatsen. Voor de medewerkers waarvan hun werk bij ECN zal verdwijnen zal in overleg met de bonden een sociaal plan worden opgesteld.
Categorie:
Tag(s):