dinsdag, 16. maart 2010 - 21:05

Hoogersmilde wordt nieuwe startlocatie Drentse ATB 4Daagse

Hoogersmilde

De ATB 4Daagse, zal in 2010 starten vanaf Camping De Reeënwissel in Hoogersmilde. De nieuwe eigenaren van deze camping, Raymond & Tjitske Beerendonk, pakken de organisatie op samen met Rijwielhandel Jan Kwint, eveneens uit Hoogersmilde. De ATB 4Daagse is een onderdeel van de Groene Land Achmea Fiets 4Daagse en wordt net als deze gehouden van 13 t/m 16 juli 2010.

Een prachtige locatie voor een mountainbike evenement, dat is Camping De Reeënwissel in Hoogersmilde. Niet alleen beschikt deze accommodatie over alle moderne faciliteiten en voorzieningen en het is ook nog eens gelegen aan de grenzen van het Drents Friese Wold. Dat betekent dat de fietsers vier gevarieerde routes kunnen verwachten die voornamelijk over onverharde wegen gaan. Dus: 100% atb!

Er worden routes uitgezet van 25 en 50 km per dag, dus zowel voor de geoefende en minder geoefende mountainbikers is er een uitdaging op eigen niveau. De fietsers zijn welkom vanaf 8.30 uur, de starttijd is vanaf 08.45 uur en om 14.00 uur hoort iedereen weer ‘binnen’ te zijn. Ontbijt, lunch en/of warme maaltijd zijn verkrijgbaar bij Camping De Reeënwissel. Fietsen zijn te huur bij Rijwielhandel Jan Kwint, Rijksweg 152a te Hoogersmilde, tel. 0592 45 90 72. Verder zijn alle voorzieningen aanwezig als douches, kleedruimten, mogelijkheid om de fiets af te spuiten, controleposten, hulp bij noodgevallen, verzorgingsposten, etc.

De ATB 4Daagse bestaat al sinds 1990 als onderdeel van de Drentse Fiets 4Daagse en is begonnen in startplaats Emmen. Maar na een paar jaar werd dit Assen, met fietsclub ’t Kamrad als organisator. Die heeft dit vervolgens ongeveer 15 jaar vol gemaakt. Echter, met de organisatie van Drenthe's Mooiste voor de boeg, vond deze fietsclub dat het tijd werd om het stokje aan een volgende organisator over te geven. Camping De Reeënwissel meldde zich vervolgens spontaan.

Drenthe’s Mooiste, of La màs bonita de Drenthe, wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de fietsclubs ’t Kamrad, Gieten, NOAD en de Drentse Fiets 4Daagse. Deze fietstocht wordt gehouden op de zondag voorafgaande aan de Drentse Fiets 4Daagse, 11 juli 2010.
Provincie:
Tag(s):